Begeleiding met behulp van paarden

9

Contact met jezelf kwijt?

Kan je heel goed invoelen wat de ander nodig heeft maar weet je niet meer wat je eigen verlangen is?

9

Ben je druk met van alles moeten?

Loop je jezelf voorbij en wordt het je allemaal te veel?

9

Geen energie meer voor leuke dingen?

Verlang je naar innerlijke rust, zodat je de batterij weer op kan laden?

9

Sta je op een kruispunt?

Weet je dat je op een kruispunt staat maar heb je geen idee welke kant je op wilt?

Het paard als spiegel

Paarden kunnen ons intimideren door hun kracht en grootte. Maar ze kunnen ons ook innerlijk raken. Dat biedt de kans om op een natuurlijke manier, je obstakels te overwinnen en je persoonlijk te ontwikkelen.

Ik heb 2 paarden en een pony waar ik al 20 jaar lief en leed mee deel. Graag laat ik jou kennismaken met deze prachtige dieren. Je krijgt 1 op 1 begeleiding van mij, afgestemd op wat er voor jou nodig is in jouw proces.

 

 

“Stel jij je open voor de spiegel die het paard je voorhoudt?”

25 jaar ervaring met paarden

Mijn naam is Jitty de Jong, intuïtief begeleider voor hoog gevoelige mensen. Met behulp van paarden komen er dingen aanhet licht die voor ons verborgen blijven. Doordat zij gelijk reageren op ons gedrag, houding en gevoel, houden zij ons een spiegel voor. Ik heb 25 jaar ervaring met het werken en houden van paarden. Wetende wat deze prachtige dieren voor de mens kunnen betekenen voelt het ook als mijn missie om daar iets in te betekenen.

 

 

Met meer innerlijke rust en paardenkracht door het leven

Met behulp van PK weer jezelf worden

Ontdek wie je echt bent en kom in contact met je gevoel

Ontspannen en veiliger voelen

Doordat je de belevingswereld van het paard en zijn lichaamstaal beter begrijpt onstaat er vertrouwen

Inzicht in jouw hooggevoeligheid

Doordat paarden ons spiegelen krijg je inzicht in wat voor jou nu belangrijk is

 

Mensen die je zijn voorgegaan

Spiegelen met paarden. Ik ga op in de meditatieoefening, als ik mijn ogen opendoe staat Roy dwars voor me. Jitty kopt hem meteen in, heb jij bescherming nodig? Bam tranen vloeien rijkelijk, die komt binnen. Ze legt meteen mijn grootste issue bloot. Het gevoel altijd maar alle ballen hoog te moeten houden. En vooral het moeten wordt te veel. Jitty analyseert het. En weer slaat ze de spijker op de kop. Na de sessie voel ik me minder belast, de druk is van mijn schouders.

Astrid

Sessie tussen de paarden
Wat bijzonder. We waren nog maar net bezig toen ik de emotie al voelde opkomen over het thema waar ik problemen mee had. Hier wil ik niet naartoe, dit wil ik niet voelen schoot er door me heen. Toen kwam Emmy in beeld.  Eerst stond ze achter me en liet haar koppie op mijn schouder rusten. Op het moment dat ik volledig in de weerstand zat, ging Emmy voor me staan en drukte haar neus tegen mijn borstgebied. Het voelde alsof mijn weerstand wegsmolt.

Heel apart, ik kan het niet anders omschrijven. En dat gebeurde telkens weer opnieuw als ik het even moeilijk had. De ene keer raakte ze me aan op mijn hoofd, de andere keer legde ze haar neus in mijn handen of raakte mijn buikgebied aan. Dan weer voelde ik haar achter mij of naast mij staan. Naast de begeleiding van Jitty heb ik mij zo gesteund gevoeld door deze kleine bijzondere pony.
Manon

Sessie met de paarden

De sessie heeft me duidelijk gemaakt hoe ik in communicatie sta met anderen maar ook met mezelf. Nu kan  ik daar mee aan de slag en er verandering in brengen.
Dank je voor je wijsheid, geduld en inzichten, ik kan nu zeker vooruit!
Caroline

 

Beter in je vel, sterker in je schoenen met behulp van paarden

Hoeveel paardenkracht heb jij nodig?

Wil jij ook die stap zetten naar verandering?

Veelgestelde vragen

Is deze begeleiding voor iedereen geschikt?

Jazeker. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt met paarden. Het is geschikt voor iedereen die aan zijn persoonlijke ontwikkeling wil werken

Is het binnen in een manege? En zijn er ook andere mensen bij?

De sessies met paarden vinden in de buitenbak plaats bij mij thuis. Er is complete privacy dus geen andere mensen in de buurt. ( behalve bij een workshop ; )

Over wat voor tijdsperiode worden de sessies gepland?

Meestal word er om de week een sessie ingepland als je voor een pakket hebt gekozen maar uiteraard gaat alles in overleg.

 

Is het nodig en hoe kan ik mij voorbereiden?

Qua kleding raad ik stevige schoenen aan en kleding die eventueel vuil mag worden. Verder is voorbereiden niet nodig.

Als je voor het pakket, Angst overwinnen hebt gekozen krijg je na de eerste keer huiswerk oefeningen mee ter bevordering van het proces. 

 

Ik reik je mijn hand, neem je hem aan, om samen met de paarden de eerste stap te zetten?